recenze Exim Tours
-
Jana
Letos jsme v půli května letěli do Egypta, do Hurghady, do hotelu Grand Seas Hostmark. Zájezd byl uváděn na 8 dní, 7 nocí. Odlétali jsem z Brna, už nikdy více. Až týden před odjezdem jsme se dozvěděli, že letadlo poletí v 10 hod. ráno a přiletí do Hurghady až v 15.40 h., z mezipřistáním v Ostravě. Normálně cesta letadlem trvá asi 4 a čtvrt hodiny. Přileteli jsme do Ostravy, kde vystoupili cestující, kteří letěli do Ostravy a my jsme museli sedět v letadle 1 a půl hodiny, což nás šokovalo, nemohli jsme na tuto přestávku vystoupit. Za tu dobu zase nastoupili další cestující směřující do Egypta. Na zpáteční cestě letadlo letělo do Brna, cestující do Ostravy mohli vystoupit a po přestávce zase nastoupit. Jak jsem sedozvěděla, tak s Eximtour je to běžná praxe. Ač CK uváděla, že je pobyt na 8 dní a 7 nocí, tak první den jsme přijeli do hotelu kolem 17 hodiny a poslední den jsme s hotelu odjížděli již ve 2 hodiny ráno, odlet v 5 h. ráno. Takže prakticky 6 dnů pobytu a 6,5 noci. Prosím, abyste nenaletěli na lastmoment, uvěděný 2 měsíce před odletem, 2 týdny před odletem stál zájezd o 3 tisíce méně. Pokud se týká hotelu, tak je to pěkný klidný hotel, ale 4 hvězdičky bych mu ve srovnání s jinými hotely nedala, spíš tři. Je tam klid, čisto, pokoje starší, ale čisté, krásný bazén, pěkná pláž, kde bylo dostatek lehátek. Jen moře nic moc. Vody do půl pasu, ač jdete třeba 300 m. Je tam záliv, spíš vhodné pro rodiny s menšími dětmi. Ani voda nebyla průzračná, žádný podmořský život. Pokud se týká jídla, tak také nic moc. Žádné sýry ani salámy, kromě pomerančů žádné ovoce, masa málo. Ale jídelna pěkná a personál slušný. Nestávalo se, že by tam byly řady na něco. Delegát se s námi sešel jen jednou a hlavně proto, aby nabídl a vyinkasoval peníze za výlety, ač tvrdil, že se sejdeme 3x. Výlet do Luxoru probíhal tak, že jsme 2 hodiny objížděli hotely, kde se postupně nabírali další cestující, takže pak ještě 5 hodin po špatných cestách, počítejte s tím, kdo tam pojedete.
-
Irena
Musím Exim pochválit,byli jsme 1x v Tunisu/Prima Life Karawan/ a 2x v SAE/Bin Majid Beach hotel/Vždy jsme byli velice spokojeni,obzvlášť v SAE,kde je delagátka Markéta-vždy poradí a pomůže. Bohužel někteří turisté se chovají jako zvířátka/braní snídaní do tašky a k personálu se chovají jako by to nebyli ani lidí/Sami jsme poznali na vlastní kůži jak se umí čecháček chovat,když vnučce v půli pobytu začali neštovice tak někteří požadovali naše vystěhování z hotelu.Co se týče služeb a jídla bylo vždy jak popisováno v katalogu.Chce pořádně číst katalog,popř. se podívat na stránky příslušného hotelu a nemůže se nikomu stát,že se divít např. proč Bin Majid hotel nemá balkony. Organizece zájezdů byla vždy super a bez problémů.Zkušenosti s leteckou spol.ujdou.
-
Anna
pro Karlu: není možné, všude se uvádí, že klienti dostanou pokoj až kolem 14 hod, pokud se na místě nedomluví s recepcí nebo recepčního trošku neuplatí. Vízum je lepší platit ještě doma, pak se vyhnete případným problémům. Kdo zná egypťany, tak ví jací jsou. Navíc Exim uvádí, že při ztrátě komplexního odbavení se platí poplatek za vystavení nového. Příště to chce víc číst smluvní podmínky, než si pak stěžovat…
-
Karla
Karla má tuto zkušenost:
Květen 23rd, 2012 v 11.22
Exim mě opětovně zklamal. Vrátila jsem se z Taby v Egyptě, na letišti velká cedule vízum 15 USD, delegát vybíral 16 USD než bylo možno si vizum zakoupit sám, na otázku proč se jen usmál, že prý na letišti není banka! Nově nasmlouvané lety v noci – přílet do Taby v cca 5 ráno a v hotelu pokoje k dispozici až po 14,00, to se opravdu vyplatí, přitom hotel Swiss Inn Dream Resort 5* poloprázdný, nebyl důvod, proč se CK nemohla s managementem domluvit, aby si toto nemuseli zažívat všichni ostatní klienti, hotel nebyl ani z poloviny plný. Navíc nás na toto předem nikdo neupozornil, prý to je někde v tom tlustém katalogu, my jsme ale kupovali na pobočce, kde nám prodejkyně nic takového nesdělila, ani v pokynech to nebylo. Navíc při ztrátě komplexního odbavení účtují za vystavení nového – respektive za vytištění 1 strany papíru 10 euro.
Květen 23rd, 2012 v 11.22
Exim mě opětovně zklamal. Vrátila jsem se z Taby v Egyptě, na letišti velká cedule vízum 15 USD, delegát vybíral 16 USD než bylo možno si vizum zakoupit sám, na otázku proč se jen usmál, že prý na letišti není banka! Nově nasmlouvané lety v noci – přílet do Taby v cca 5 ráno a v hotelu pokoje k dispozici až po 14,00, to se opravdu vyplatí, přitom hotel Swiss Inn Dream Resort 5* poloprázdný, nebyl důvod, proč se CK nemohla s managementem domluvit, aby si toto nemuseli zažívat všichni ostatní klienti, hotel nebyl ani z poloviny plný. Navíc nás na toto předem nikdo neupozornil, prý to je někde v tom tlustém katalogu, my jsme ale kupovali na pobočce, kde nám prodejkyně nic takového nesdělila, ani v pokynech to nebylo. Navíc při ztrátě komplexního odbavení účtují za vystavení nového – respektive za vytištění 1 strany papíru 10 euro.
-
Pedro
Tak jsem dostal konečně vyjádření k mé stížnosti ohledně cesty do DR na přelomu března a dubna. To, že jsme se ubytovali de facto se 14-ti hodinovým zpožděním je vůbec nezajímá. Přehazujou nás na Travel Service…Travel Service zase na Exim. Dokonce mi (trochu na drzovku) poslali kartu stálého zákazníka. Nechci to řešit, nemám na to čas ani náladu. Napsal jsem jim jen dopis, co si o nich a TS myslím a že jim zák. kartu vracím (tu jsem přiložil k dopisu).
Do DR se určitě vrátím i do Grand Paradise Samana, protože jsme se tam měli opravdu dobře. Jen už NE! s Exim Tours a TS – s těmi jsem skončil. Na trhu je naštěstí dost možností, jak s kde si vybrat.
Do DR se určitě vrátím i do Grand Paradise Samana, protože jsme se tam měli opravdu dobře. Jen už NE! s Exim Tours a TS – s těmi jsem skončil. Na trhu je naštěstí dost možností, jak s kde si vybrat.
-
hanny
hanny má tuto zkušenost:
Květen 19th, 2013 v 18.59
Musím sa pridať k nespokojným klientom, v apríli som absolvovala s dcérkou dovolenku v Dominikánskej republike, pobyt v hoteli Grand Paradise Playa Dorada splnil moje očakávania, krásné prostredie, nádherné more, milý a usmievavý personál, ochotný delegát s úžasnými vedomosťami o krajine, ale preprava Travel service Boeingom 737 hotová katastrofa!!! Let s medzipristátím na Kapverdských ostrovovoch a Isle Margarite trval 19 hodín! Lietadlo malé, človek sa cítil ako sardinka, nechápem, načo dávajú inštruktáž o chovaní sa v kritických situáciách, keď aj tak neni technicky možné, aby si človek nad 170 cm zložil hlavu na kolená…? strata času…lietadlo zastaralé, nefungovali ani niektoré monitory, vrecká na odkladanie drobností roztrhané, servírovací stolík pokazený, … ešteže sme nevideli do motorov
letušky boli až na jednu výnimku dosť nepríjemné, žiadny úsmev, ako sme boli zvyknuté v Karibiku, človek sa bál o niečo požiadať, usmievali sa len medzi sebou, dokonca si dovolili pri tlačení vozíka medzi pasažiermi debatovať o tom, že už len 2 hodinky a bude konečne koniec… vrcholne neprofesionálny prístup!!! Chcela by som sa ešte niekedy vrátiť do Karibiku, ale určite nie s Travel servis 
Květen 19th, 2013 v 18.59
Musím sa pridať k nespokojným klientom, v apríli som absolvovala s dcérkou dovolenku v Dominikánskej republike, pobyt v hoteli Grand Paradise Playa Dorada splnil moje očakávania, krásné prostredie, nádherné more, milý a usmievavý personál, ochotný delegát s úžasnými vedomosťami o krajine, ale preprava Travel service Boeingom 737 hotová katastrofa!!! Let s medzipristátím na Kapverdských ostrovovoch a Isle Margarite trval 19 hodín! Lietadlo malé, človek sa cítil ako sardinka, nechápem, načo dávajú inštruktáž o chovaní sa v kritických situáciách, keď aj tak neni technicky možné, aby si človek nad 170 cm zložil hlavu na kolená…? strata času…lietadlo zastaralé, nefungovali ani niektoré monitory, vrecká na odkladanie drobností roztrhané, servírovací stolík pokazený, … ešteže sme nevideli do motorov
-
BIBI
S Eximem jsme s rodinou již 3x cestovali do SAE,maximální spokojenost a to jak s leteckou společností,tak i se službami této CK.Ubytování v Bin Majid Beach Resort přesně odpovídalo nabízeným službám,navíc ochotný a vstřícný personál,chovali se k nám tak,jak si každý člověk představuje(nikdy předtím ,a zatím ani potom, jsme se s ničím takovým nesetkali na žádné dovolené.I když toto nejspíš nemůže žádná CK ovlivnit).Při problémů s klimatizací,jsme byli hned po prvním upozornění na recepci a okamžité kontrole zmíněné klimatizace,obratem přestěhováni na jiný pokoj a jako omluvu dostali ještě tentýž večer láhev dobrého sektu.
Místní delegátka Markéte Lautenkrancová je naprosto ochotná a spolehlivá,vždy po ruce.To se jen tak nevidí,většinu delegátů sotva za váš pobyt potkáte jěště jinde než při příletu a odletu na letišti.
Máme za sebou spoustu dovolenych od různých cestovek,a byli jsme většinou spokojeni,ale Exim považujeme zatím za nejskvělejší:-)
Místní delegátka Markéte Lautenkrancová je naprosto ochotná a spolehlivá,vždy po ruce.To se jen tak nevidí,většinu delegátů sotva za váš pobyt potkáte jěště jinde než při příletu a odletu na letišti.
Máme za sebou spoustu dovolenych od různých cestovek,a byli jsme většinou spokojeni,ale Exim považujeme zatím za nejskvělejší:-)
-
Ivana
Dvakrát jsem byli na dovolené s Eximem. Nemohu si stěžovat na dovolenou jako takovou.Vždy jsem byli spokojeni. V Egiptě byl úžasný delegát atd. Bohužel jsem v obou případěch letěli z Ostravy a vždy jsem letěli odpoledne a vraceli se brzy ráno. Vzhledem k all inclusiv, jsem vlastně zaplatili za dva dny, které jsem nevyužili. Příletový den jsem měli večeři kolem 22hodiny a na zpáteční cestu jsem brzy ráno nafasovali ,,balíčky“. Obsahovali housku, kus ,,uzeniny“ a to bylo celkem vše. Známí kteří letěli s námi, stejný zájezd jen z Prahy, letěli ráno do Egypta a zpět až odpoledne. Takže měli dva dny u moře a plnou penzi k tomu – asi na náš účet. Poprvé jsem mysleli, že jsem prostě měli smůlu. Ale jelikož se nám toto stalo znovu, s Eximem už nejedeme. Exim bych proto doporučila jen těm, kteří chtějí letět z Prahy.
-
Petr F
Varování ostatním před touto CK, následující řádky popisují jak zkazit dovolenou která měla být špičkovým zážitkem. Díky Eximu to bylo ,,špičkové,, od první minuty na půdě SAE – Ras al Khaimah
— Zmařený den dovolené
– Neposkytnutí služeb v den příletu a den následující
– ubytování neodpovídající námi zaplacených služeb a místu (hotel bez moře a neodpovídající kategorie)
– neposkytnutí služeb delegátek
Po příletu dne 1.4. v 18:00 hod nám vaše delegátka beze slova vysvětlení oznámila že pro nás není ubytování a že budeme náhradně ubytovaní kdesi. Na naše dotazy odmítala odpovědět. Po důrazné žádosti o vysvětlení nám bylo oznámeno že ubytování je odpovídající našemu původnímu resortu Bin Majid Beach Resort. Cituji: ,,hotel kde budete ubytováni je u moře a odpovídající kategorie,,. Následující slet událostí lze jen těžko chápat.
Po hodině před letištěm v Dubaji jsme byli konečně naloženi do autobusů. Další tři hodiny jsme byli nuceni sledovat jak se dvě delegátky pokouší o ubytování jedné rodiny. Pán to psychicky neustál a dal jim co proto. V případě Eximu přísloví ,,se slušností nejdál dojdeš,, nefunguje.
To že nechávají jedenáct klientů stát před hotelem je absolutně nezajímalo. Okolo 22 hodiny jsme byli dovezeni do Bin Majid Beach resort na večeři. Přesun trval 3 minuty. Bylo to od delegátek pěkné, že nás nechali stát přes dvě hodiny venku před cizím hotelem bez poskytnutí jakéhokoliv vysvětlení . Tento čas jsme mohli strávit seznámením s námi zvoleným resortem. Vrcholem služeb delegátek bylo když nám oznámili že autobus pro převoz do nám neznámého hotelu je na cestě a klidně nechali jedenáct lidí před resortem a odjeli. To že žádný autobus nepřijel je jasné. Když ani po 20 minutách nic nepřijelo vznesli jsme dotaz na recepci a poté nás odvezli nějakým autobusem který stál celou dobu před resortem.
Těsně před půlnocí jsme přijeli do hotelu RAS AL KHAIMAH. Následovalo další dohadování, kdo že vlastně jsme. Nakonec jsme pokoje dostali. Po otevření dveří na nás čekali špinavé koberce a postele raději nebudu komentovat. Na snídani jsme pochopili že tento hotel využívají přistěhovalci zřejmě jako lepší ubytovnu. Tento hotel u moře!? Místo moře rušná čtyřproudová silnice. Cesta k moři nás stála 50 Dh tedy přibližně 250 Kč.
Odpoledne následoval další přesun do námi zaplaceného BIN MAJID BEACH RESORT. Tady jsme si počkali přibližně další půlhodinku než nám vydali karty od pokojů. . Námi navrhované způsoby kompenzace, jako výlet zdarma případně prodloužení o ztracený čas.
O tom jaký jsme si udělali obrázek o službách Exim Tour a jejich delegátkách je snad jasné.
Bohužel to byla naše druhá špatná zkušenost, ale prvně jsme si říkali že jsme měli smůlu na delegátku. Minulý rok jsme letěli na Djerbu do Tuniska. Důvodem bylo že jsme chtěli navštívit Saharu. Exim nabízí výlet na dva dny, ale delegátka nám řekla že žádný výlet nebude. Opět beze slova vysvětlení.
Opravdu zvažte využití služeb této CK, věřte že při reklamacích narazíte na zeď postavenou z ignorace vůči klientům.
— Zmařený den dovolené
– Neposkytnutí služeb v den příletu a den následující
– ubytování neodpovídající námi zaplacených služeb a místu (hotel bez moře a neodpovídající kategorie)
– neposkytnutí služeb delegátek
Po příletu dne 1.4. v 18:00 hod nám vaše delegátka beze slova vysvětlení oznámila že pro nás není ubytování a že budeme náhradně ubytovaní kdesi. Na naše dotazy odmítala odpovědět. Po důrazné žádosti o vysvětlení nám bylo oznámeno že ubytování je odpovídající našemu původnímu resortu Bin Majid Beach Resort. Cituji: ,,hotel kde budete ubytováni je u moře a odpovídající kategorie,,. Následující slet událostí lze jen těžko chápat.
Po hodině před letištěm v Dubaji jsme byli konečně naloženi do autobusů. Další tři hodiny jsme byli nuceni sledovat jak se dvě delegátky pokouší o ubytování jedné rodiny. Pán to psychicky neustál a dal jim co proto. V případě Eximu přísloví ,,se slušností nejdál dojdeš,, nefunguje.
To že nechávají jedenáct klientů stát před hotelem je absolutně nezajímalo. Okolo 22 hodiny jsme byli dovezeni do Bin Majid Beach resort na večeři. Přesun trval 3 minuty. Bylo to od delegátek pěkné, že nás nechali stát přes dvě hodiny venku před cizím hotelem bez poskytnutí jakéhokoliv vysvětlení . Tento čas jsme mohli strávit seznámením s námi zvoleným resortem. Vrcholem služeb delegátek bylo když nám oznámili že autobus pro převoz do nám neznámého hotelu je na cestě a klidně nechali jedenáct lidí před resortem a odjeli. To že žádný autobus nepřijel je jasné. Když ani po 20 minutách nic nepřijelo vznesli jsme dotaz na recepci a poté nás odvezli nějakým autobusem který stál celou dobu před resortem.
Těsně před půlnocí jsme přijeli do hotelu RAS AL KHAIMAH. Následovalo další dohadování, kdo že vlastně jsme. Nakonec jsme pokoje dostali. Po otevření dveří na nás čekali špinavé koberce a postele raději nebudu komentovat. Na snídani jsme pochopili že tento hotel využívají přistěhovalci zřejmě jako lepší ubytovnu. Tento hotel u moře!? Místo moře rušná čtyřproudová silnice. Cesta k moři nás stála 50 Dh tedy přibližně 250 Kč.
Odpoledne následoval další přesun do námi zaplaceného BIN MAJID BEACH RESORT. Tady jsme si počkali přibližně další půlhodinku než nám vydali karty od pokojů. . Námi navrhované způsoby kompenzace, jako výlet zdarma případně prodloužení o ztracený čas.
O tom jaký jsme si udělali obrázek o službách Exim Tour a jejich delegátkách je snad jasné.
Bohužel to byla naše druhá špatná zkušenost, ale prvně jsme si říkali že jsme měli smůlu na delegátku. Minulý rok jsme letěli na Djerbu do Tuniska. Důvodem bylo že jsme chtěli navštívit Saharu. Exim nabízí výlet na dva dny, ale delegátka nám řekla že žádný výlet nebude. Opět beze slova vysvětlení.
Opravdu zvažte využití služeb této CK, věřte že při reklamacích narazíte na zeď postavenou z ignorace vůči klientům.
-
josef
josef má tuto zkušenost:
Duben 27th, 2013 v 0.40
tak dnes jsem dostal od Exim tours odpověd na mojí stížnost a opravdu se mi potvrdila kvalita této CK která si váží zákazníka
VYJÁDŘENÍ: Vaší reklamaci jsme s politováním nuceni vyhodnotit jako neoprávněnou
……..opravdu si Exim z nás dělá srandu a ukazuje že mi nejsme zákazníci ale jen hlupáci kteří jim zaplatíme nehorázné peníze oproti našim sousedům v DE za služby které tomu neodpovídají…DĚJTE SI NA EXIM TOURS POZOR!!!!!!!!
podávám opětovnou reklamaci tak dám vědět jak se tato CK vyjádř,í ale předpokládám stejný výsledek……
Duben 27th, 2013 v 0.40
tak dnes jsem dostal od Exim tours odpověd na mojí stížnost a opravdu se mi potvrdila kvalita této CK která si váží zákazníka
podávám opětovnou reklamaci tak dám vědět jak se tato CK vyjádř,í ale předpokládám stejný výsledek……